top of page

SHELL Marketlerinin Tüm Tedarik Süreci “Netlog Lojistik” Yönetiminde!


SHELL Marketlerinin Tüm Tedarik Süreci “Netlog Lojistik” Yönetiminde!

Netlog Lojistik, dünyanın önde gelen enerji firmalarından biri olan SHELL’in adına akaryakıt istasyonlarındaki marketlerin bütün tedarik sürecini gerçekleştirmek üzere yeni bir iş anlaşması imzaladı.


Uzun süren bir ön çalışmanın ardından, 2014 yılı Ağustos ayında faaliyete geçen proje ile Türkiye’de SHELL tarafından işletilen akaryakıt istasyonlarındaki marketlerin tedarik süreci artık Netlog Lojistik tarafından yürütülüyor.

Türkiye çapında 1000’e yakın akaryakıt istasyonu bulunan SHELL’in, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Samsun, Gaziantep ve Antalya gibi büyük şehirlerde faaliyet gösteren, kendi işlettiği istasyonlarının marketlerinde satılan ürünlerin tedariki, depolanması, dağıtılması ve iadenin toplanması Netlog Lojistik tarafından gerçekleştiriliyor.


“SHELL ile Netlog Lojistik arasında geliştirilen ve “NetShell” adı verilen bu proje, online veri aktarımı, günlük gereksinim öngörüsü, buna uygun sipariş önerisi ve web üzerinden sipariş takibini de içeriyor.”


Netlog Lojistik Grubu Yurt içi Nakliye ve Dağıtım Genel Müdürü Uygar UŞAR, projeyle ilgili olarak; “SHELL ile başladığımız bu proje Türkiye’de bir ilk oldu. Projenin bütün IT altyapısı, dağıtım alt yapısı ve depolama alt yapısı tamamlandı ve hayata geçti” dedi.


SHELL için, herhangi bir ürünün tedarikçiden temini, depolanması ve market ihtiyacına göre marketlere sevkiyatını ve iade sürecinin tamamını Netlog Lojistik olarak kendilerinin yaptığını aktaran UŞAR, “Bir akaryakıt istasyonunda 1000’i aşkın kalem mal satılıyor. Bu ürünler birçok farklı tedarikçi üzerinden temin ediliyor. Bu proje ile Netlog Lojistik bütün marketlerin sevkiyatını tek elden yapıp, marketlerdeki ve merkezdeki muhasebenin de iş yükünü azaltacak şekilde bir kurgu ile ürünleri teslim ediyor. Bu şekilde Netlog Lojistik, üçüncü parti lojistik depolama, dağıtım işini gerçekleştirmiş oluyor” dedi.


“İlk etapta seçili marketler ile pilot bir çalışma başlatıldı. Kısa sürede 50’ye yakın istasyon bu sistem içine dahil oldu.”


Satın alma, otomatik stok yenilemesi, programla sipariş oluşturma, ara yüzlerin yazılması anlamında Türkiye’de bir ilk olan bu proje, önce ve kısa zamanda kendine ait tüm istasyonlarda uygulanmaya başlandı. Ardından sisteme girecek istasyon sayısını artırmayı hedefleyen SHELL, ilk fazda 100 markete ulaşmayı hedefliyor.


“Avrupa’da uygulanan sistemi Türkiye’de ilk defa SHELL ve Netlog Lojistik hayata geçirecek.”


Proje hazırlıklarının yapıldığı süre içinde Avrupa’da benzer modelleri inceleyerek ve çalışma prensiplerini alarak Türkiye’de SHELL’in ihtiyaçları ve Netlog Lojistik altyapısına göre geliştirdiklerini açıklayan UŞAR, Avrupa’da akaryakıt istasyonu marketlerinin tedariklerinin neredeyse tamamının lojistik dağıtım yapan şirketler tarafından yapıldığını kaydetti.


Bu projeyle birlikte SHELL İstasyon marketlerinin stok ve sipariş yönetiminin tek bir elden kontrol edilmiş olacağının altını çizen UŞAR, projenin avantajlarını şöyle sıraladı; “Her bir tedarikçi ile ayrı ayrı uğraşmak yerine bir tek tedarikçi ile bütün sistemin kontrol edilebildiği, tüm stok takibinin bir anda yapılabildiği, mal eksiğinin anında tespit edilebildiği ve tedarik problemlerinin de önüne geçilebileceği kullanışlı ve akılcı bir sistem olduğunu belirten UŞAR, bu proje ile orta ve uzun vadede istasyonların zaman, emek ve iş gücü, iade ve hasar ile kayıp ve kaçak açısından büyük tasarruf sağlayacağını, ölçülebilirlik ve takip edilebilirlik konusunda da tüzel kişiler için büyük oranda kolaylık getireceğini” ifade etti.

Comments


bottom of page